Električni grejači vode - Bojleri
ELECTRIC WATER-HEATERS

O brendiranom kvalitetu naših proizvoda najbolje svedoče njihovi česti falsifikati. To što liči, često slično, čak i identično (lažno!) označeno ne znači da i jeste proizvod MAGNOHROM-Kraljevo.

 

SVI PROIZVODI, REZERVNI I SASTAVNI DELOVI MOGU SE KUPITI  U NAŠOJ   MALOPRODAJI, NEPOSREDNO ILI DOSTAVOM PUTEM BRZE POŠTE                                                     TELEFON   +381 36 382 637

Električne akumulacione grejače vode ( bojlere ) izrađujemo duže od četvrt veka, što je dovoljna garancije za kvalitet izrade, bezbedno, ekonomično i komforno korišćenje, posledica čega je i odgovarajuća tržišna verifikacija, tj. zadovoljstvo korisnika.

Proizvodimo malolitražne bojlere kapaciteta 5l i 10l i srednjelitražne bojlere kapaciteta 50l i 80l, a sve ih karakteriše mogućnost kontinualne regulacije temperature, zagrevanje vode do 77ºC i automatsko sprečavanje od zamrzavanja.

Malolitražni prelivni bojleri su praktično bez pritiska i izrađuju se sa mogućnošću ugradnje iznad i ispod sudopere. Kazani su od fiziološki neškodljivog polipropilena tako da se zagrejana voda može koristiti za pripremu hrane i sl. Ugrađen je termički osigurač koji sprečava pregrevanje vode, ali i, kad vode iz nekog razloga nema, sprečava oštećenje kazana i/ili pregorevanje osigurača.Priključenje na vodovodnu instalaciju je univerzalno(!), kako sa cevima (starije rešenje), tako i sa savitljivim crevima (novije rešenje).

Srednjelitražni bojleri su pod pritiskom koji vlada u vodovodnoj mreži te se zato uz bojler isporučuje i odgovarajući ventil sigurnosti, proverenog kvaliteta, čime se zaštićuje bojler od mogućih oštećenja i, što je važnije(!), okolni prostor od mogućih eksplozija opasnih po život! Pored toga, posebno je ugrađen i kapilarni sigurnosni omeđivač temperature koji sprečava pregrevanje vode u slučaju kvara regulacionog termostata. U slučaju da je bojler ostao uključen preko zidnog indikatorskog prekidača on se može za vreme kupanja električno isključiti preko spolja postavljenog/dostupnog dugmeta regulacionog termostata, čime se ostvaruje potpuna bezbednost korisnika u slučaju da je prilključenje bojlera na električnu mrežu izvršeno neproipisno/nestručno,što se u praksi dešava.

Čelični kazan je od korozije zaštićen fiziološki neškodljivim emajlom, tako da se voda može koristiti za pripremu hrane i sl. Emajlirani kazan je dodatno aktivno katodno zaštićen od korozije ugradnjom žrtvujuće magnezijumske anode. Elektoizolovana ugradnja grejača obezbedjuje funkcionalno efikasnu katodnu zaštitu kazana od korozije, znatno produžava trajanje magnezijumske anode i značajno smanjuje izdvajanje kamenca na grejaču.

Rešenje za vešanje naših srednjelitražnih bojlera omogućava laku zamenu znatne većine bojlera prisutnih na tržištu Srbije, jer nije potrebno bušenje zida radi postavljanja novih nosača.

Dovoljno veliki otvor za ugradnju grejača kod naših bojlera omogućava brzo i lako uklanjanje kamenca, zamenu grejača i žrtvujuće magnezijumske anode, kao i ugradnju spiralnog izmenjivača toplote.

Ako postoji dilema za koji se malolitražni bojler odlučiti, manji ima više prednosti, jer je jeftiniji, zauzima manje prostora, toplotni gubici su manji a intezitet zagrevanja vode je veći, npr. kod bojlera od 5L intezitet zagrevanja je 1500W/5L= 300W/L, što je 1,5 puta, tj. 50% više/brže nego kod bojlera od 10L, gde je 2000W/10L = 200W/L.

Slično važi i za srednjelitražne bojlere, tako da je kod bojlera od 50L intezitet zagrevanja vode 2000W/50L = 40W/L, što je 1.6 puta, tj. 60% više/brže nego kod bojlera od 80L, kod koga je to 2000W/80L = 25W/L, ali u ovom slučaju, ipak, treba voditi računa da je ovde najčešće važnija količina zagrejane vode.

 

 
Kontakt                  magnohromfetp@gmail.com